Сребърна Вода - Мигновенно Подсилване На Имунната Система с Естетвен Антибиотик

 

Какво представлява сребърната вода, защо е толкова полезна и изцяло безвредна?
Как да си направим сребърна вода в домашни условия?
Как да я пием, приемаме и използваме, за да излекуваме конкретни болести?
чаша сребърна вода
Подробни отговори на тези и още въпроси ще разгледаме в тази статия. На финала ще откирете и таблица с конкретни заболявания и схема на лечение със сребърна вода. Приятно четене.

Какво представлява сребърната вода, защо е толкова полезна и изцяло безвредна

Вероятно сте чували за ползите и уникалните лечебни свойства на среброто и сребърната вода, но защо обогатената със сребро вода е толкова полезна за организма и практически безвредна (ако разбира се спазваме препоръчителните дози за прием).
Корените на историята на използване на среброто за лечебни цели са далеч в древността. Лечебните свойства на водата, които тя получава при досег със среброто, а също така и бактерицидните свойства на среброто, са били използвани от хората в продължение на хилядолетия. В различни старинни източници постоянно попадаме на разкази за "вълшебно" оздравяване и спасение от сериозни болести благодарение на сребърната вода.
Антична Сребърна Монета
Да започен с факта, че среброто спада към благородните метали, но се среща и като минерал, необходим за нормалното функциониране за всички ситеми и органи на човешкото тяло. Учените са открили, че сребърното съдържание в човешкия организъм съставлява около 20гр. на 100гр. сухо вещество. При това най-голямо количество се съдържа в мозъка, черния дроб, костите, скелета, жлезите с вътрешна секреция и бъбреците. Известно е също, че среброто е пряко ангажирано в окислителните процеси на човешкото тяло. 
Анатомия на човешкото тяло
Освен това среброто е уникален природен антисептик, ефективен и практически безвреден за нас, който укрепва имунната система, стимулира оздравителните процеси и обмяната на веществата в човешкото тяло. Много отдавна е доказано, че неговите разтворени йони имат антибактериални и антивирусни свойства. Те могат лесно да проникнат в тъканта на живите организми, да се движат свободно в кръвта и тъканните течности. А при среща с патогенни микроби, гъбички и вируси, ги унищожават без да засягат полезната микрофлора.
Микроби
За подобряването на общото здравословно състояние, лекарите съветват сутрин непременно да се пие вода, още по-добре сребърна вода. Това способтва за поддържане на имунитета и имунната ни система, както и за запазване на доброто здраве. През есенно-зимния период, когато организмът ни е подложен на простудни и грипни заболявания, сребърната вода помага да се справим с всички простудни, грипни и парагрипни вируси, пази ни от болести.
През лятото пиенето и сутрин помага за повишаване на съпротивителните сили на организма срещу стомашно-чревни инфекции. Общо взето тя служи за профилактика, за повишаване на имунитета, за подобряване на състава на кръвта, за защита от инфекциозни заболявания, за предпазване от отлагане на соли по стените на кръвоносните съдове и ставите.
Стъклена кана и чаша за вода

Защо сребърната вода е един от най-добрите естествени антибиотици

Както е известно, откриването на антибиотиците е огромна крачка напред в областта на лечението на различни болести. Микробите и вирусите обаче имат едно неприятнно качеств - с времето се видоизменят, мутират, приспособяват се към тези средства, които се използват за борба с тях. Освен това понякога антибиотиците сами оказват негативно въздействие върху организма, имат множество странични ефекти и много противопоказания.
Странични ефекти от антибиотици и лекарства
Точно затова много учени смятат приема на йоните на среброто ,за унищожаване на различни болестотворни бактерии, за едно от най-перспективните направления в медицината. Сребърната вода се явява сериозна алтернатива на обикновените антибиотици и след време може да им стане достоен конкурент. 
Нека отбележем още един път, че при нея не се наблюдават никакви странични ефекти и противопоказания.
Радостта от живота
Сребърната вода е природен, естествен и безвреден антибиотик, и една от главните му особености е, че при него липсват негативни последствия и странични ефекти, характерни за антибиотиците. Ето защо, ако приемате антибиотици или други лекарства, задължително трябва да пиете сребърна вода, за да избегнете дисбактериозата.
Освен това учените са установили, че йоните на среброто имат по-изразено антимикробно действие от пеницилина, биомицина и другите антибиотици. В зависимост от концентрацията сребърната вода може да има бактерицидно действие, тоест да унищожава микробите, а може да има и бактериостатично действие, тоест да спира развитието на бактерии.

 

Как да си направим сребърна вода в домашни условия

Направи си сам
В древността за получаване на сребърна вода използвали най-простия начин - слагали във водата някакъв сребърен предмет - лажичка или монета и го оставяли там за определено време или наливали водата в сребърен съд (чаша или друг съд). Този способ не е загубил актуалността си и до днес. Но така получената вода може да бъде използвана само за пиене, за битови нужди или за профилактика. За истинско лечение тя все пак не е подходяща.Най-малкото, защото концентрацията на сребърни йони в нея е неизвестна.
Така че ако сте решили да се лекувате със сребърна вода, ще трябва да предпочетете или промишлено произведената вода, или да се сдобиете с домашен йонизатор, тоест осребрител на водата. Само с него ще имате възможност да получите сребърна вода с точна концентрация на сребърни йони.
Все пак може да опитате да си направите сребърна вода в домашни условия. Ето какво може да направите по въпроса: Ако имате възможност съхранявайте водата в сребърен съд. Ефектът ще е по-голям отколкото, ако в нея се пусне някакъв сребърен предмет.
Сребърна чаша
Ако искате да подобрите вкусовите качества на водата или да се предпазите от микроби, налейте в чаша, тенджера или чайник (но съдът непременно трябва да е непрозрачен) необходимото ви количество вода. Ако тя е хлорирана, трябва да я подържите в открит съд от 3 до 5 часа. След това във водата, за няколко дни се оставя сребърен предмет - монета, лъжица, вилица, чашка. С това целият процес е завършен - получили сте сребърна вода. За битови нужди тази вода е напълно задоволителна - с нея с правят преди всичко чай, кафе и други напитки.
Сребърен сервиз
Може и да нагреете на огън къс сребро, за да го пуснете във водата и да го оставите да престои там известно време. Народните лечители правят така: вземат няколко сребърни пръстена (2-3). Кипват водата и пускат в нея пръстените, оставят я на тъмно място за едно денонощие. Така водата се пие по половин чаша 3 пъти на ден, половин час преди хранене.
Още един начин: в тенджера се наливат 3л. вода и се оставят да престоят, за да се изпари хлорът (ако водата е от водопровода), след това водата се кипва и в нея се пускат сребърни предмети с тегло от 8 до 10гр., сваля се от огъня и се оставя за 24 часа. Такава вода може да се пие във всякакви количества и по всяко време.

Как да я пием, приемаме и използваме, за да излекуваме конкретни болести.

Лекар със чаша сребърна вода

 

Както вече стана дума,  среброто е най-важният микроелемент за осигуряване на жизнената дейност на организма ни. Необходим е за нормалното функциониране на органи като: жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб, а също и за костната тъкан. Не е трудно да си представим до какъв срив ще доведе дефицитът на сребро в организма, ако той не бъде компенсиран в продължение на дълъг период. 
Сребърен елемент
Покрай всичко друго не трябва да забравяме, че среброто е тежък метал и че неговите наситени или ненаситени соли не са полезни за човека. 
При еднократно приемане на 2гр. на някаква сребърна сол се получава интоксикация на организма, а доза от 10гр. може да доведе дори и до смърт. Но такава огромна концентрация е трудно да се постигне. Нито домашното устройство за йонизиране на вода, нито който и да е промишлен осребрител, ще дадат на изхода сребърна вода с такава унищожителна концентрация.

Какво ще стане, ако постоянно приемаме вътрешно разтвори с достатъчно висока концентрация

Въпросителен знак

 

Например, ако човек всеки ден изпива по 1 литър сребърна вода с концентрация 0,1мг/л, докъто стигне 70 годишна възраст, през организма му ще преминат само 2,555 гр. сребро ( 365x70x0,1= 2,555). Тези 2,5гр. няма да донесат на човек нищо друго, освен повишен имунитет и жизнеспособност. Освен това среброто активно се извежда с урината като отпадъчен продукт. Затова е важно да отбележим, че сребърната вода с концентрация 0,05мг/л (това е една от най-разпространените концентрации на разтвор за лечение на различни заболявания)  е напълно безопасна за здравето. Ако концентрацията на разтвора е много по-голяма, такъв разтвор трябва да се употребява за по-кратко време. И непременно трябва да се приема след консултация с лекар.
Ако в продължение на няколко месеца постоянно се превишава концентрацията от 0,05мг/л, има вероятност среброто да започне постепенно да се натрупва в огранизма.
Освен това трябва да споменем и един много важен детайл. Хората  реагират на среброто различно, всеки има отделна поносимост към съдържащите сребро препарати и към самата сребърна вода. Тук не става въпрос за алергия, защото има и такива случаи, но те са много редки. Много по-често се среща липсата на каквато и да е реакция към среброто, както и силно влияние на среброто върху организма. Има много данни, според които сребърната вода може да помогне на някого буквално за дни или за седмица, а на друг не помага и за месец. 
Тъжен и весел
Още веднъж ще обърнем силно внимание на факта, че продължителността на всеки курс на лечение е напълно индивидуална. И главното - не се овличайте в приема на безконтролно високи дози, ако предписаните за определено лечение не дават очаквания резултат. Може просто да не е минало достатъчно време. Не бързайте.
Пясъчен часовник на плажа по залез

Видове сребърна вода

Питейна
Концентрацията на сребърни йони в питейната сребърна вода е 0,035мг/л. Според санитарните правила и норми, разрешената максимална концентрация на сребърни йони в питейната вода е 0,05мг/л и тя може да се използва и при приготвянето на храна. Лекарите съветват такава вода редовно да се използва за пиене и като лечебно и профилактично средство, особено при болести на стомашно-чревния тракт.
Питейната сребърна вода може широко да се използва и за битови цели: За приготвяне на храна, за запазване на домашните маринати, варива и туршии; за санитарна обработка на апартамента, на детските играчки, за изплакване на домакинските съдове, след миене като защита от бактерии.
Щастливо семейство
Концентрат
Концентрацията на сребърни йони в концентрирания разтвор е 10мг/л. Такава вода се използва най-вече за инхалации, при бронхиални и белодробни заболявания; за козметични цели, например за редовно изплакване на лицето; за обеззаразяване на семена, за измиване на плодове и зеленчуци.
Тя се използва за увеличаване на концетрацията на сребърни йони в разтвори до нива, необходими при лечението на една или друга болест. Концентратът просто се разтваря във вода, за да се получи необходимата дозиворка.
Измиване на лице със сребърна вода
Сребърната вода трябва да се съхранява на тъмно и хладно място, тъй като на светло среброто ще се утаи. Друг важен момент е изборът на съда, в който ще се съхранява. Най-добре е да се спрете на стъклено шише с тъмен цвят, а можете дори да го обвиете допълнително с фолио, за да не допуска слънчеви лъчи. Най-добре е да не съхранявате дълго време сребърната вода. Полейте с нея цветята, изтрийте детските играчки, измийте си лицето. На другия ден пригответе нова, прясна вода
Шишета в тъмна.
Ако направим кратко резюме на казаното до тук, основният извод е следният. Днес различните научни изследвания са доказали, че сребърната вода притежава изразен бактерициден, противовирусен, противогъбичен и антисептичен ефект. Също така е и мощно обеззаразяващо средство против действията на патогенните микро организми, които предизвикват остри инфекциозни заболявание. Всичко това засилва имунната система и подобрява имунитета на организма ни, не само през грипния сезон, но и през цялата година.

Таблица с конкретни заболявания и схема на лечение със сребърна вода

Важно:Преди да предприемете каквото и да е самолечение, консултирайте се с лекар.

Заболяване

 Честота, количество, концентрация и продължителност на приема

Възпаление на бъбреците

Честота:3 пъти на ден.

Количество:100мл на 1 прием.

Концентрция: 1мг/л

Продължителност: 2/3 седмици

Ендокринни заболявания и нарушения в обмяната на веществата(диабет, диатеза и други)

Честота:3 пъти на ден

Количество: две супени лъжици на 1 прием (15-20 минути преди хранене)

Концентрция: 20мг/л

Продължителност: 1 до 3 месеца

Повишена нервна възбудимост

Честота: 3 пъти на ден.

Количество: 1 чаша 

Концентрация: до 0.05мг/л (питейна сребърна вода)

Продължителност: 5 дни

 

Профилактика на стомашно-чревни и сърдечно-съдови болести

Честота: 1 път на ден

Количество: 1 чаша

Концентрация: до 0.05мг/л (питейна сребърна вода)

Климакс и обилна менструация

Честота: 1 път на ден

Количество: 1/4 чаша

Концентрация: до 0.05мг/л (питейна сребърна вода)

Продължителност: по 1 седмица всеки месец

Акне

Един път в седмицата, правете 10-15 минути компрес на лицето със сребърна вода (до 0.05мг/л)

Язва  През първите 10 дни се пият по 100мл сребърна вода с концетрация 5мг/л - 20-30 минути преди хранене. Следващите 20 дни се приемат по 100мл сребърна вода, но вече с концентрация 1мг/л - 3 пъти на ден 20-30 минути преди хранене
Гастрид

Честота: 3 пъти на ден (20-30 мин. преди хранене)

Количество: 100 мл на прием

Концентрация: 0.5 - 1 мг/л

Продължителност: 2 седмици

При хроничен Гастрид с голямо наличие на хеликобактерии

Първите 3 седмици се пие на гладно и преди лягане по една чаша сребърна вода (150-200мл) с концентрация 10мг/л. След това се пие по 1 чаша с концентрация 1мг/л отново сутрин на гладно и преди лягане. Продължителност от 6 до 8 месеца.

Холицистид

Първите 10 дни 3 пъти на ден по 100мл сребъна вода с концентрация 10мг/л - 20/30 минути преди хранене. През следващите 3 седмици схемата остава същата, но концетрацията намалява до 5мг/л.

Панкреатид

За профилактика: 100 мл - 20 минути преди хранене, с концентрация 0.1мг/л в продължение на 3 месеца.

За лечение на развиващ се процес: концентрация - 0.5 до 5мг/л по 100мл 20 минути преди хранене в продължение на 3 месеца

Хранителни натравяния

Метеоризъм

Следоперативни рецидиви в бъбреците,черния дроб и червата

Честота: 3 пъти на ден

Количество: 100мл

Концентрация: 5мг/л

При тежки форми на натравяне концентрацията се увеличава от 5 до 10мг/л

Хелминтози (чревни паразити)

Заедно с приема на противохелминтозни лекарства се препоръчва да се пие на гладно по 1 чаша сребърна вода с концентрация 1мг/л.

Инфекциозни заболявания (холера, чума, коремен тиф, паратиф, дизентерия, скарлатина, дифтерид, хепатит и др.)

Чесота: 1 път на 4 часа

Количество: 1 супена лъжица

Концентрация: 5мг/л.При по-тежки форими от 10до20мг/л.

 

Дерматологични проблеми (трофична язва, гнойни заболявания на кожата, дерматоза, екзема, псориазис, себеорея)

Като общо предписание сребърна вода може да се използва за лечението на кожни заболявания чрез вани, обливанияя на болното място, студен компрес, докато се постигнат очакваните резултати. Концентрацията трябва да е от 0.5 до 1мг/л.

Екземи и лишеи

На болнто място се налага за 40мин. топъл компрес (30-35 градуса по целзий) със сребърна вода с концентрация 35мг/л. Курсът на лечение е 2 седмици.

Фурункули (Циреи)

При лечение на фурункули топлината и влагата са противопоказни, както и всякакви други водни прецедури или компреси, защото те могат да предизвикат усложнения и разпространения на възпаленето.

В този случай сребърната вода може да се използва само за напръскване или много внимателно и за кратко време, болното място да се обработи с напоени тампони.

Концентрация: от 20 до 25мг/л или от 30 до 35мг/л в зависимост от сериозността на възпалението.

Трихофития

Правят се компреси с разтвор 30мгл за 30/40 минути.  Продължителност 3-4 седмици.

Розацея или Розово акне

30/40 минутни компреси с топла(30-35 градуса по целзий) сребърна вода.

Концентрация: 30мг/л

Продължителност: 3/4 седмици

Изгаряния

Сребърната вода се нанася върху поразеното място, за по-голям удобство - използвайте пулвелизатор. След като напръскате, оставете пострадалото място открито за 20 минути.

Честота: от 1 до 3 пъти на 24 часа.

Концентрация: 10мг/л

Ако площта на изгарянето е голяма и поразеният участък е бинтован, сребърната вода може да се нанася направо върху превръзката.Постепенно и внимателно напояваме с хладка сребърна вода с концентрация 10мг/л.Тази процедура помага за по-бързото заздравяване на раните, а също така намалява и възможността за травми при сваляне на превръзките.

 

Гъбични поражения по ноктите

От начало изпилете добре повърхностният слой на нокътя. След това обработвате заразенто място с разтвор с концентрация 20/25мг/л. За целта се използва памучен или друг вид стерилен тампон. След това с пулверизатор напръскайте цялата повърхност на стъпалото. Оставете стъпалата да изсъхнат, след това обуйте чорапи, които също трябва добре да накиснете в разтвор на сребърна вода. Правете 2-3 пъти на ден. Освен това е препоръчително да напръскате със сребърна вода всички обувки, които носите.

Заболявания на вените (варикозо разширение на вените, тромофлибити)

Със сребърна вода се правят студени компреси до изчезване на възпалителния процес. 

Концентрация от 50-100мг/л.

Подсичане и обриви

Нанесете с пулвелизатор разтвор с концентрация 10мг/л. Оставете повърхността да изсъхне напълно. Не се препоръчва остатъкът от водата да се втрива или с него да се намокря мястото. Това се прави 2/3 пъти на ден, като подобрение може да очаквате до 1 денонощие.

Мазоли

Тук сребърната вода се използва като дезинфектант. След отрязване, омекотяване или каквато и да е друга лечебна процедура, се препоръчва болното място да се накисне в сребърна вода с концентрация 10мг/л.

Херперс ( херпесна треска)

Напоете тампон със сребърна вода 10мг/л. Намокрете с него поразеното място, стиснете и задръжте там тампона в продължение на 20 минути. Тук времето е от значение: 2/3 минути не са достатъчни. Продължителността трябва да бъде минумум 5 минути.

Процедурата се повтаря по2/3 пъти на ден. Лечението трябва да започне при най-малкия признак за поява на херес.

УНГ (уши,нос,гърло)

За профилактика се използва топла 30-35 (градуса по целзий) сребърна вода чрез гаргара на гърлото, промивка нос,уши,уста, студени компреси. Концентрация 20-25мг/л.

Могат да се налагат и компреси за 30/35 минути със същата концентрация. Инхалации и уросявания на стените на глътката, на сливиците и устната кухина също са възможни. Сребърната вода може да се капе в носа по 3/4 пъти на ден.

Лечение на гърлото

1. Фарингит - достатъчно е само няколко дни да правите гаргара със сребрна вода с концентрация 20-25мг/л.

2. При хроничен тонзилит (периодично възпаление на сливиците) - редовно промивайте със сребърна вода, тя унищожава причинителите на инфекцията.

Грип

2/3 пъти на ден се приема вътрешно сребърна вода с концентрация 10мг/л по една чаена лъжичка. Преди да се изпие водата трябва да се подържи 3 до 5 минути в устната кухина като се жабурка. Ако се започне прием още при първите симптоми за грим, заболяването може да се избегне. След 1 до 3 дни ще се наблюдава видимо подобрение. 

При грип и остри респираторни заболявания, за поддържане на имунната система, по 2 пъти на ден се пие 1/2 чаша сребърна питейна ( до 0,05мг/л) вода.

Ангина

От 3 до 5 минути гаргара със сребърна вода с концентрация 15мг/л.

Висока температура

На всеки 3/4 часа се изпиват от 50 до 100мл сребърна вода с концентрация 10мг/л.

Простуди

Гаргара с топла вода (30-35 градуса по целзий) с концентрация 20мг/л + на всеки 3 часа да се пият 100мл сребърна вода с концентрация 0,15мг/л. 

За децата като птофилактика и лечение на простудни заболявания - на гладно се пие 50 до 100мл сребърна вода с концентрация 1мгл.

Кашлица при децата

Редовно се прави гаргара на устната кухина и промивки на носа със сребърна вода с концентрация 1-2мг/л. На всеки 3 часа по 50мл сребърна вода с концентрация 0,15мг/л.

Хрема

 Промиване на носа със сребърна вода с концентрация 20-25 мг/л. 3/4 пъти на ден, докъто признаците на хрема отминат.

Лечение на очите

(Конюктивит, Кератит, Блефарит)

Правят се компреси или промивки - 2/3 пъти на ден с концентрат 10-20мг/л. Температурата на водата е стайна. Може да се капят капки в очите по 3/4 пъти на ден, по 1/2 капки сребърна вода с концентрация 5 мг/л.

 

Стоматологични заболявания 

(Парадонтоза, Гингивит, Стоматит)

Сутрин и вечер гаргара с продължение от 3 до 5 минути с топла ( 30-35градуса по целзий) сребърна вода с концентрация 20 до 30 мг/л. Продължителност на лечението 5/7 дни.

Профилактика на кариес

Всеки ден в продължение на 5 минути, устата се жабурка с 1/2 чаени лъжици сребърна вода с концентрация 20-30мг/л. След това тази вода се поглъща.

Гинекологични възпаления  3/4 пъти на ден се правят впръсквания със сребърна вода, а още по-ефикасни са компресите с топла (30-35 градуса по целзий) сребърна вода с концентрация 30мг/л.
Парапроктит Прави се 2 пъти на ден компрес със сребърна вода с концентрация 30мг/л и раните се почистват редовно.
Вагинална инфекция 20-25мг/л сребърна вода за оросяване, проминаване или с изпнолзване на напоени с нея тампони. Подобни процедури се препоръчват и при такива генекологични заболявания като вагинит, ерозия на шийката на матката, полипоза, кистни образования.
Простатит Прилага се 1-2-процентен ратвор на колоидно сребро. Обикновено на ден се взимат по 2 чаени лъжички в продължение на 10 дни. Съществуват данни, че сребърната вода унищожава седем различни типа бактерии, които предизвикват инфекции на пикочно-половите пътища.
Цистит Процедура, подобна на описаната по-горе, с успех може да се прилага при лекуване на цистит.
Бяло течение

Започва се с впръскване, концентрация 0,5-1мг/л, а ако след известно време продължат да не се виждат явни подобрения, концентрацията може да се увеличи до 25мг/л.

Процедурите по впръскването трябва да се правят през 1/2 дни в продължение на 35-40 дни.

Хемороиди

Сребърната вода се използва за правене на вани,на студени компреси и за оросяване. Концентрацията може да варира и се определя преди всичко от степента на тежестта на болестта. Продължителността е индивидуална.

Хирургия

Сребърната вода се прилага след опрерации на костни, мускулни и ставни увреждания и нарушения на дейността на лимфните възли, предизвикани, например от стрептостафило-пневмококова инфекция, туберколозни пръчици и т.н.

Използва се разтвор с концентрация на сребърни йони до 20-30мг/л. Оптималната температура на разтвора е 30-32 (градуса по целзий). Сребърната вода се използва за напръскване, промивки, компреси.

Следоперативни възпаления

При следоперативни възпаления на костните, мускулните, ставните и други тъкани, предизвикани от стафилококови и пневмококови инфекции, се прилагат компреси със сребърна вода.

Въпаленото място трябва да се промие, да се  подсуши, след което за 15-20 минути се налага компрес с топла (30-35 градуса по целзий) сребърна вода. Концентрацията на сребърните йони трябва да е 30-35мг/л. Марлята се сгъва на 4-5 ката и добре се напоява със сребърна вода.


По-стара публикация По-нова публикация


  • Ангелина на

    Чудесна статия. Много добре синтезирана и поднесена информация, много полезно :)


Оставяне на коментар