Силата на Минералите и Кристалите

Силата на Минералите и Кристалите


Планински кристали в гората

Повече от просто камъни

Минералите се използват от хората още от дълбока древност. Първоначално са ги използвали, за да си правят оръжия, като ножове, стрели и  копия, с които са ловували и са си осигурявали  препитание. След това са започнали да изработват по-големи предмети от тях , като брадви и уреди, с които да обработват земята - рала, сърпове. С течеие на времето, проявили желания да използват камъните и в духовния живот. Всяко племе си имало шаман, който се занимавал с магическите свойства на камъните. Правели са магии, заклинания и са лекували са с тях. 

Древни оръжия на труда от камък

Притежателите на камъните са притежавали и власт, било е забранено на “простолюдието” да притежават скъпоценни камъни. Всеки войн е носел амулет с магически камък. Знаело се е и се е вярвало, че който има диамант ще победи в битката. Минералите са били изключително специални и са имали голяма роля в живота на хората. Ритуалите с камъни са били задължителни за тях и неизменна част от ежедневието им. 

Древен ритуал с камъни и кристали

Амулети и талисмани, изработени от кристал, са били широко разпространени сред римляните. Фараоните в Египет са носели цилиндри пълни с кварц, за да балансират енергиите. Клеопатра е носела със себе си натрошени камъни лазури, за които се е смятало, че насърчават просветлението и осъзнаването. Древните гърци преди да влязат в битка натърквали телата си с натрошен хематит, защото вярвали, че това ще ги направи непобедими. Американският изобретател Томас Едисон смятал, че успехът му отчасти се дължи на шепа кварцови кристали, които винаги носел със себе си.

Колие от кристали и минерали за защита

Същност на кристалите и минералите

Кристалите и минералите имат перфектна геометрия, изразена в кристалната им решетка. Изграждащите ги атоми, молекули или йони, са подредени в правилна, повтарящата се структура в трите пространствени измерения.Всеки кристал излъчва специфична вибрация във вид на ултразвукови вълни. Кристалът в някакъв смисъл е живо същество. Ние също сме кристали, но по-скоро течни. Молекулите на водата в нас се групират по специален начин, така наречените клъстери, благодарение на това се създават отделни структури, които всъщност са  микрокристални. Така че независимо,че водата вътре в нас е течна, тя вече е кристална структура на микрониво. В някакъв смисъл ние и кристалите сме си роднини. 

Планински кристал

Начин на въздействие върху човека

Те имат възможността да съхраняват, трансформират и канализират енергията.Всяка една от тези полуживи същности ( кристалите) има трептене, което е постоянно и то в резонанс с човека, който е отсреща. Ние излъчваме биополе с електромагнитна енергия и един кристал обикновено е в резонанс със своя собственик или с този, който го носи или с мястото, в което се намира. Тоест ние можем да общуваме с кристалите, те могат да общуват с нас и при всички случаи, не само носят и излъчват енергия, а влизат и в контакт с нас.

Връзката между кристалите и човека

Ако кристалите са по-подредени, структурно, ( както е в повечето случаи ) и са по енергийни от нас, те могат да ни помогнат лекувайки ни, увеличавайки нашата подреденост и количество ни енергия.Те са носители не само на енергия, но и на информация. Те са като дискета, която може да бъде пълна с информация или празна, ако ги измием например. Могат да запишат това, което ние им кажем и след това да носят тези чувства и емоции и да ни зареждат с тях.Можете да ги програмирате да ви защитават, предпазват, лекуват. 

Програмиране на кристали

Как да програмираме кристалите

Измийте го, дори може да го оставите няколко минутки под течаща вода. Оставете го да се зареди няколко часа на слънце. Може да го оставите да се зареди и на пълна луна. Когато вече е зареден, докоснете го с любов и му отправете мислено молбата или желанието си. Докосвайте го често през деня. Препоръчително е процеса с измиването да става поне веднъж седмично.


Начин на въздействие върху дома

Минералите - пазителите на дома

Освен върху човека, минералите имат изключително благоприятно въздействие и върху пространството, в което се намират. Притежават силни ретранслационни възможности. Тези възможности се изразяват в приемането на вибрациите от стаята например, дори в нея да няма никого, и излъчването им обратно с вече с променена амплитуда, като по този начин помещението се насища с вибрации, които подпомагат психическия комфорт и доброто настроение у човек.

Кристали и минерали у дома

В състояние са да елиминират електронния смог, един от основните стресови фактори в днешно време. Заличават въздействието на геопатогенните зони и ни предпазват от различни биоинтервенции.Създават в дома ни един невидим щит, който ни защитава и предпазва от негативната енергия и влияния, не само от лъченията на техниката, но и от тази на други хора.

Планински кристал и Аметист - двата задължителни кристала за всеки дом 

Вече стана ясно, че всички кристали могат да окажат благоприятно въздействие върху нас и дома ни. Какъвто и да изберете, със сигурност няма да сгрешите. Но има два кристала, които силно се препоръчва да има във всеки един дом, поради комплексните им свойства и защита. Двата кристала като двойка се комбинират много добре и засилват свойствата си взаимно. Именно поради тази причина, това са двата основни кристала, които ние от магазин за ръчна изработка - Natureallity изпозлваме при декорацията на нашите декоративни водопади, както и при всички други ръчно изработени творения , които създаваме.

Natureallity Art - Планински кристали и минерали аметист


Планински кристал

Планинският кристал е най-мощният лечебен и енергиен усилвател на планетата. Той повишава енергията до възможно най-високо ниво и носи сила и хармония. Абсорбира, съхранява, освобождава и регулира енергията и е отличен за отблокирането ѝ. Планинският кристал балансира цялото тяло и почиства дълбоко душата. Свързва физическото тяло с ума, съответства на всички зодиакални знаци и е чист и мощен енергиен източник. Стимулира мозъчните функции и активира всички нива на съзнанието и е чудесен за умствена яснота. Това е прекрасен кристал за медитация и също така е добре да се разпръсне около дома. Планинският кристал също е полезен за психическото съзнание и интуицията. Лечебните му  свойства повлияват хроничната умора, мозъчния химичен дисбаланс, депресията и укрепва имунната система.

Планински кристали и техните свойства

 

Аметист

Амeтиcтa e извecтeн ĸaтo ĸaмъĸa нa „дyxoвнocттa и дoвoлcтвoтo”, имa ycпoĸoявaщ и peлaĸcиpaщ eфeĸт въpxy xopaтa, а вибрациите му осигуряват в дома атмосфера на спокойствие и хармония.Аметистът помага да се освобождаваме по-бързо и лесно от нeгaтивнитe миcли и ни дaвa пpoницaтeлнocт в бизнec дeлaтa.Мoжe дa пpeдпaзи дома oт чepнa мaгия и крадци.Πoмaгa и зa пpeoдoлявaнeтo нa cтapи eмoциoнaлни paни и зaздpaвявa пcиxиĸaтa.Eдиничнитe ĸpиcтaли ca мнoгo пoлeзни, нo ĸoгaтo ca ĸyпчинa cтaвaт oщe пo мoщни. Πoмaгa зa oблeĸчaвaнe нa мигpeнaтa и глaвoбoлиe пpичинeнo oт нepви. Изпoлзвa ce cъщo и зa пoдoбpявaнe нa ĸoнцeнтpaциятa. Aмeтиcтa ycпoĸoявa пcиxични paзтpoйcтвa, пpeчиcтвa ĸpъвтa и yĸpeпвa имyннaтa cиcтeмa, ĸaĸтo и бaлaнcиpa и лeĸyвa вcичĸи чaĸpи.

NatureallityArt - Аметист


По-стара публикация


  • миоджералвомбо на

    благодаря за офертата. но живея малко далеч, не е рентабилно да се пращат камъни. освен може би диаманти. но тук не говорим за това. те са друга категория и друг бизнес. успех и късмет желая.


Оставяне на коментар