4 Причини, поради които водните елементи трябва да присъстват в дома ни.


Имате ли усещането, че сякаш енергията в дома ви не тече?

Чувствате ли се така, сякаш не привличате в живота си нещата, които наистина заслужавате?


Нашият дом е нашият храм. Място,на което трябва да се чувстваме щастливи и спокойни. За щастие има много различни начини чрез, който можем да създадем нужната атмосфера, за да се чувстваме чудесно в дома си.


Днес ще поговорим малко повече за водните елементи в дома ни. Ще ви представим 4 причини, заради които си заслужава да имате поне един воден елемент вкъщи. Ще обсъдим още как влият на обстановката, чрез какво можем да ги пресъздадем, в кои стаи е най-добре да бъдат разположени и често допускани грешки при декорирането с тях. Приятно четене!


Причина №1 : БЛАГОПОЛУЧИЕ И ИЗОБИЛИЕ

 

Водата е живот и здраве. Също така е древен символ на изобилието и благополучието и успеем ли да я изразим чрез декора ни, несъмнено ще привлечем повече изобилие във всички сфери на живота ни. Най-добре е да поставим водните елементи в посоките север (Кариера), изток (Здраве и семейство)  и югоизток (Пари и изобилие).

Изключителната и мистериозна сила на водата можем да изразим чрез множество начини - течащи фигури, фонтани, водопади, фигури или образи на вода, огледалата,картини с водни елементи, най-различни елементи със син или черен цвят, а също така и кристали в същите цветове.


Водопади Фонтани Течащи фигури


Това безспорно е един от най-добрите начини да изразим водния елемент, както в дома, така и в офиса. Един красив водопад, не само ще пречисти и освежи енергията в помещението, а и вашата собствена. Непрестанното движение на водата ще предотврати задържането на старата енергия и ще помогне за нови и свежи идеи и мисли - това, разбира се, ще бъде от изключителна полза, ако работата ви е свързана с креативност и творчество. Спалнята не е препоръчително място, на което да поставите вашия водопад. Поставете го в стаята, в която прекарвате най-много време - като всекидневната например или може би трапезарията.


Огледала


Огледалата също внасят силно присъствие на елемента. Те могат значително да променят посоката на енергията в дадено пространство. Според фъншуй, най-голямото огледало в дома увеличава капацитета на всички останали. Поставени по подходящ начин те могат да донесат късмет и спокойствие на домакините. Трапезарията също е подходящо помещение, в което да поставите едно огледало, защото тя е мястото в дома, представляващо богатството на семейството. Ако искате да подсилите силата на огледалото, сложете го в рамка, боядисана в златно - така ще привлечете още финанси към дома си. Местата, на които е добре да избягваме огледалата, са спалнята, срещу входната врата или зад бюрото, на което работим.


Картини или фигури с образи на вода

Картина на воден басейн - Natureallity
Ако сте любители на този тип изкуство, някоя картина с водопад, река или море, ще свърши отлична работа. Освен, че ще придаде шик и извисеност на  помещението, ще го зареди и с енергията на водата. Може да я сложите във всекидневната, на място, на което ще я виждате, когато си почивате. Не бива да прекаляваме с изразяването на водните елементи, защото можем да постигнем обратния ефект. Спалнята отново не е подходящо място, поради силната енергия на водата, която може да предизвика напрежение между партньори.
Ако пък фигурите и статуетките са нещо, което много ви впечатлява, може да заложите и на тях. Има чудесни ръчно изработени такива, които несъмнено ще внесат и чувство на уникалност.


Елементи със син или черен цвят

Синя ваза
Тук може да развихрите въображението си и да подберете декорациите и предметите, които ви допадат най-много и ще паснат отлично в жилището ви.
Може някоя от стените да бъде в син цвят или ако сте фен на тапетите - някой оригинален фото тапет с воден мотив. Завеси, вази, малки възглавнички, дори мека мебел - някои от тях в синьо или черно, ще внесат също така и стил.


Кристали и полускъпоценни камъни


На тях ни се иска да отделим специално внимание, защото освен изключително красиви и впечатляващ декор, имат защитна и пречистваща функция. Кристали със син или черен цвят, ще допринесат за присъствието на водния елемент, но нашият съвет е интуитивно да избирате кристалите, защото различните помагат при различни неща. Благодарение на вътрешното си усещане и предпочитания към форма и цвят, ще изберете точния за вас.
Може да си изберете няколко и да ги поставите във синя или черна поставка по средата на масата или да ги използвате като зашита, като ги поставите пред телевизора или до рутера, за да ви предпазват от лъчите, които излъчват.

Причина № 2 Спокойствие и релаксация

Тук ще поговорим малко повече за предимството на елемента вода, когато е изразен в дома ни в течаща форма.

Припомнете чувството на лекота и освобождение, което се изпитвали, когато сте били до воден басейн и сте се наслаждавали на звука на водата. След броени минути вече се чувствате пречистени, заредени с живот и сякаш толкова по леки. Умът става по-бистър, съзнанието по-спокойно, а вие безспорно по-щастливи. Това е магията на течащата вода.
За съжаление, повечето от нас нямат възможност да са сред природата всеки ден, но за щастие - има как да внесем звука на течащата вода в домовете ни и да черпим от безбройните му ползи всеки ден. След дълъг работен ден, няколко минути отпускаща терапия на фона на шумоленето на водата, правят чудеса. Мускулите ще се отпуснат, умът ще се изчисти и тялото ви ще има възможност да си почине активно. Всекидневната терапия с течаща вода ще ви помогне да се справите и с хронични проблеми като - затруднено храносмилане, проблеми с белите дробове, депресия, демотивация  и стрес. Всичко това ще се отрази на вашата продуктивност и комуникация с околните, което ще доведе до по-бързо и ефективно изпълнение на задачите ви и повече свободно време, което да прекарвате с любимите си хора.Причина № 3 Пречистване на въздуха

Въздухът в домовете ни може да бъде до 10 пъти по мръсен отколкото този навън, категорични да изследователите. Това се дължи на множеството токсични продукти, които има по мебелите, килимите, пластмасовите продукти и боите в дома ни. Тези продукти могат да предизвикат алергични реакции, преумора, главоболие, проблеми с дишането и дори чести смени на настроенията.
При тази ситуация на помощ идват настолният водопад или фонтан. Влизат в действие отрицателните йони, които отделя водата, и буквално отмиват пренасяните по въздуха микроби. Йоните се свързват със замърсителите и ги повличат надолу, така че не позволяват да ги вдишаме.Причина №4 Създаване на връзка с природатa


Природата е нашето начало и нашия край. Тя е мястото, на което съвсем естествено, се чувстваме най-щастливи, най-спокойни и най-здрави. Изграждането на здрава връзка с нея е от изключително значение за качеството ни на живот. Връзката с природата ни прави по-благодарни, по-хуманни, по-отдадени, по-щастливи и несъмнено по-здрави.

Присъствието на водни елементи, определено може да засили тази връзка. Заобиколени от природни картини, от които част е и водата, планински кристали, отпускащи фонтани и водопади, определено ще се чувстваме по-свързани с нея и много по-благодарни за живота и силата, с които ни дарява.

След като вече знаем, че водните елементи носят със себе си много ползи, може би ще искаме да добавим към обзавеждането на дома ни някои от тях. Независимо дали си падаме повече по шадраванчета, картини или просто ще изберем да изобразим водата с декорация в син или черен цвят, няма да сбъркаме. За финал ще ви представим кратък списък с места, от където можете да се сдобиете с нещо, което да изобразява водните елементи във вашия дом или офис.1.Планински кристали и полускъпоценни камъни.

Със сигурност онлайн могат да се намерят много страници и сайтове, на които се предлагат подобен тип камъни.За съжаление обаче, на доста места продават имитации и ако не сте опитен в сферата лесно може да се заблудите. Най-сигурното място, от където можете да си закупите планинси кристали и друг тип скъпоценни и пулоскъпоценни камъни, е музеят "Земята и хората".За жалост, това може да се случи само на място в музея. Все още не се предлага опцията за онлайн покупка при тях. Ако все пак решите да пазарувате онлайн ви съветваме да проучите внимателно нещата. Този сайт е място, от което ние сме пазарували и сме оставали доволни, така че може да бъде добър вариант и за вас.2.Картини

Ние обожаваме картините.
Това са 3 страници в фейсбук, които ние с интерес следим и творците там притежават огромен талант.
1. Диана Dezir 
2. Лидия Кирева 
И в двете страници можете да намерите уникални авторски картини, голяма част от които са с природна тематика и силно присъствие на водни елементи.
3. Maria Maneva - Miriyam /Тук водните елемнти присъстват във всяко произведение, защото картините на Мариа се раждат от вълните. Те са сътворени от морски раковини, камъчета и пясък. Наистина са зашеметяващи.


3.Водопадче,шадраванче или фонтан.

Онлайн на много места могат да се намерят декоративни водопадчета.
Ако обаче искате нещо което е наистина уникално, то  NatureallityArtShop  вашето място.

Ние се специализираме в изработката на водни каскадии и правим абсолютно всичко на ръка от скулптурирането на основата, до последния детайл по декорацията им. Влагаме изключително много любов в това, което правим и задължително добавяме планински кристал към всеки един водопад, за да могат нашите творения да внасят още повече хармония и благоденствие в домовете на техните притежатели. 

Завършваме с призив към всички -  да се отнасяме с любов и благодарност към нашата планета, защото тя е нашата истинска майка.Тя ни приютява за този живот и ни дава възможността да се възползваме от всички неини богатства. Тя не ни дели по никакъв начин и обича всички ни.


По-стара публикация По-нова публикация


Оставяне на коментар