Горещата вода - здраве и дълголетие във всяка глътка

Водата е жизнено важна не само за нашето, но и за съществуването на всички живи организми. От нейния прием и качество, пряко зависи качеството и продължителността на живота ни.

За да можем да извлечем максимума от елексира на живота, начина, по който пием водата и това каква е нейната температура, са от изключително голямо значение.

Горещата вода - най доброто лекарство

Защо да пием гореща вода

Горещата вода е топлина, згряване, отпускане и освобождение. Според учителя, Петър Дънов, горещата вода е най-доброто лекарство за всяка болест.
    "Казвам: Най-мощното лекарство в света това е горещата вода." 
                                                                                         Петър Дънов
Признаме си, че когато за първи път прочетохме за пиене на гореща вода, бяхме малко резервирани. Това събуди у нас спомените за пиенето на чай като малки. Кой обича да пие чай като малък? Винаги пареше и трябваше да го пием задължително горещ. Но след като решихме да не позволяваме на стари емоции да ни спират да опитваме нови неща и експериментирахме за няколко дни, резултатите бяха смайващи!

 Защо горещата вода влияе на организма по-добре от студената 

На първо място студената вода стресира организма излишно. След изпиването ѝ, той веднага трябва да започне да работи, за да я стопли.
Приета след хранене, студената вода забавя храносмилането, тъй като ензимите, смилащи храната, функционират най-добре при около 35-37 градуса.
При хората с по-чувствителен стомах може да предизвика подуване и неприятно усещане за тежест. В студените месеци е възможно да причини зачервяване на гърлото и дори настинка. 
Лошо храносмилане, запек, настинка, грип
"Студената вода е неузрял плод, не вкусвайте. Студената вода причинава на човека суровост и жестокост. Студената вода има примеси от известни енергии, които са опасни. Тази вода може да е била под влиянието на нощта, на звездите и облаците. Ако тази вода не я сгорещите на слънце или на огън, като я пиете, ще ви навреди. Нощем можете да пиете по две-три глъдки вода при силна жажда , но не и цели чаши." 
                                                             Петър Дънов
От друга страна топлата вода успокоява мигновено организма. 
Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоенията, които задръстват мислите и чувствата на човек. Тя ни освобождава от напрежение и стрес. Когато се почувствате потиснати или тревожни, стоплете си една чашка вода, изпийте я и наблюдавайте влиянието ѝ.
Горещата вода при стрес и тревожност
Горещата вода е най-добрият приятел на хората с нередовно или затруднено храносмилане. Запекът може да се дължи на недостатъчно вода в кръвта. Горещата вода помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. Една чаша гореща вода няколко часа след ядене ще подсили и подобри храносмилането, ще отмие остатъците от храненето. А приета 30 минути преди ядене, ще подготви организма за приема на храната и ще улесни храносмилането.
Горещата вода при затруднено храносмилане

Как да си приготвим гореща вода

"Когато водата възври, в нея става раширение, и праната, магнетизмът в нея става по-свободен и по-лесно може да се възприема от човека."
                                                                                         Петър Дънов
За да можем да извлечем максимално ползи от водата трябва да знаем как да я стоплим. Водата трябва да заври на тих огън, без да е нагрявана с електрически уреди, пуснати в нея. Щом заври трябва да я махнем от огъня. Трябва да внимаваме водата да не се изпарява. Започне ли да се изпарява, нейната сила изчезва. Колкото повече варим водата, толкова повече земни вещества отделя от себе си.

Как да пием водата 

"Ако знаете как да пиете врялата вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90% от съвремените кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат. Човек трябва да пие повече вода и да я обича."

                                             Петър Дънов

Ако искаме водата да ни излекува, пречисти и съживи, трябва да я пием бавно и на глътки. Осъзнато. Изпиването на чашата с вода наведнъж, няма да внесе никакви ползи в организма. Всяка една глътка, която отпиваме, трябва да подържим малко в устата си, след това да я глътнем. Докъто пием да мислим само за водата и да отправяме благодарност към нея за живота, който създава в нас.

Как да се отнасяме към водата, как да я пием

Всички мисли, чувста и намерения, които имаме, докъто пием водата, се запечатват в нея. Ето защо е толкова важно приемането на водата да стане като ритуал, да бъде нещо специално. Все пак с всяка глътка, която отпивате, се създава живот. От нас зависи какво ще създадем. 

 


По-стара публикация По-нова публикация


  • Ивана на

    Много полезно. Благлдаря


Оставяне на коментар